Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wat mag je verwachten?

Afhankelijk van het abonnement kom ik regelmatig bij je op kantoor werken. Ik kijk je contracten na, check of je AVG-proof bent en hoe je inkoop- en verkoopprocessen juridisch in elkaar steken. Daar waar nodig geef ik je adviezen ter verbetering. Daarnaast ben ik natuurlijk je sparring partner om strategieën uit te stippelen en om bijv. gesprekken met klanten en leveranciers bij te wonen.

 

Een adviseur die je bedrijf kent, die meedenkt, signaleert en snel inspeelt op ontwikkelingen.

 

Bij ieder bezoek leer ik je bedrijf beter kennen en daardoor kunnen we ook steeds beter op de zaken inspelen. Zo zal ik ook meer en meer een proactieve, signalerende rol voor je vervullen.

Ik kijk uit mezelf verder dan mijn neus lang is en ontdek verborgen aandachtspunten en nog onbenutte kansen binnen je bedrijf. Zo zorg ik voor een echte meerwaarde ten opzichte van een jurist op afstand. Ik sta letterlijk midden in je bedrijf en daardoor ben ik ook goed thuis in wat er achter de schermen speelt.

 

Een jurist die ervoor zorgt dat je goed bent voorbereid (op een procedure).

 

Nog voordat iets uitdraait op een procedure, zorgen we ervoor dat het dossier helemaal op orde is. Dit doen we door altijd alle afspraken met en toezeggingen van een andere partij keurig schriftelijk te (laten) bevestigen en door geboekte resultaten steeds helder vast te leggen. Ook hierbij kan ik adviseren, ‘souffleren’ en controleren, zodat als het ooit tot een daadwerkelijke procedure komt, we een boel stress kunnen voorkomen.

 

Een sparringpartner die er altijd voor je is tegen een scherp tarief.

 

Natuurlijk kun je ook op me rekenen buiten de in-house dagdelen. Naast die tijd bij je in huis, mag je me ook altijd bellen of mailen als er iets speelt. Een vast aantal uren telefonische ondersteuning nemen we mee in het abonnement.

 

Flexibele ondersteuning waar en wanneer jij het nodig hebt.

 

Als je dat fijn vindt kom ik op een vaste dag, maar dat hoeft niet. Per keer kun je aangeven waar en wanneer je wilt afspreken. Ik kan dus ‘gewoon’ bij jou komen werken, maar ik kan ook als je adviseur meegaan naar een bepaalde afspraak bij een klant, leverancier of samenwerkingspartner.

Wat kan ik niet?

Ik weet en kan natuurlijk niet alles. Ik ben gespecialiseerd in bedrijven en in ondernemingsrecht. Ik kan je op meerdere (rechts)gebieden adviseren, maar ik ben geen wandelende database.

Gaat het om werkzaamheden die ik niet binnen de uren van het abonnement kan doen, dan reken ik een scherp uurtarief. Natuurlijk geef ik het vooraf altijd duidelijk aan als bepaalde werkzaamheden redelijkerwijs niet binnen het abonnement passen. Ik geef dan ook een heldere inschatting van de benodigde extra tijd.

 

Gaat het om vragen die buiten mijn eigen expertise liggen of die een ander sneller of beter zou kunnen beantwoorden, dan ben ik daar eerlijk over. In die gevallen bepalen we samen welke deskundige de vraag voor je kan beantwoorden. Ik onderhoud vervolgens de contacten met de ingeschakelde deskundige en zorg dat jij, in klare taal, het antwoord of de oplossing krijgt.

Als je voor bepaalde kwesties een advocaat of (andere) deskundige moet inschakelen, dan ontvang je daar rechtstreeks een factuur van. Ik ga er niet tussen zitten en er ook geen opslag over berekenen.

Onze afspraken voor een abonnement

Als je een abonnement afsluit geldt dat voor drie maanden. Daarna wordt het abonnement steeds weer met drie maanden verlengd. We kunnen allebei opzeggen tot één maand voor het einde van een periode.

Als de reistijd (incl. eventuele files) maximaal een kwartier is, dan bereken ik geen reiskosten. Tijd boven het kwartier breng ik in rekening tegen de helft van mijn gebruikelijke uurtarief. Bij aanvang van het abonnement maken we een vaste prijsafspraak voor de reiskosten, zodat we niet bij elk bezoek hoeven te klokken.

 

Natuurlijk hoef je niet verplicht een abonnement af te sluiten om een beroep op mijn kennis en kunde te doen. Je kunt me ook flexibel per opdracht of advies inschakelen. Kijk daarvoor hier.

Zijn er kleine lettertjes?

Ja, maar mijn algemene voorwaarden passen met gemak op een helder A4-tje.